+31 10 4676643 | +31 6 53155375 | Oudedijkse Schiekade 17 b 3043LA Rotterdam info@touch2.nl

Procesmatig vitaal in bedrijf

Vitaliteitsmanagement, het antwoord op toenemende verzuimrisico’s

Casus

Een managementteam blikt terug op de resultaten van het afgelopen jaar. Vooral de kostenontwikkeling baart zorgen. Ondanks alle inspanningen van leidinggevenden, zijn de kosten van het ziekteverzuim helaas alleen maar toegenomen. De invoering van de WIA dreigt hier nog eens een schepje bovenop doen. De verantwoordelijkheden en risico’s die hiermee gepaard gaan, kunnen hoge kosten met zich mee brengen. Bovendien valt op dat het de medewerkers aan motivatie, energie en enthousiasme ontbreekt. Reden genoeg om het verzuimbeleid opnieuw hoog op de agenda te zetten. De kosten moeten namelijk omlaag. Maar, hoe pakken we dit dan aan? is de vraag van het management. Touch2 heeft samen met de Care Group hierop het antwoord: Vitaliteitsmanagement.

De visie

Gezonde mensen maken een organisatie gezond, ook in bedrijfseconomisch opzicht. Een mens die in balans is met zichzelf en zijn omgeving, functioneert zowel zakelijk als privé optimaal. En daar heeft u als werkgever baat bij. Vitaliteitsmanagement is daarbij de sleutel. Met vitaliteitsmanagement verlegt u de aandacht van het genezen van ziekte naar het bevorderen van de gezondheid. Een puur preventieve verzuimaanpak, want: voorkomen is beter dan genezen!
Vitaliteitsmanagement door Werkgever én Werknemer.
Een gezonde organisatie met gezonde medewerkers? Dat lukt alleen als iedereen hier een stuk verantwoordelijkheid voor neemt. De werkgever voor de gezondheid van de organisatie als geheel en daarmee het omlaag brengen van de ziektekosten. De medewerker voor zijn eigen fysieke en mentale gezondheid en het plezier in zijn werk. Maar hoe kunt u als werkgever deze omslag maken? Hoe bereikt u dat uw medewerkers zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid? Dat kan met Vitaliteitsmanagement.

Wat levert dit u op?
Met Vitaliteitsmanagement van Touch2 en de Care Group investeert u in de gezondheid van uw medewerkers én de gezondheid van uw organisatie. Samengevat levert dit u de volgende voordelen op:

  • Meer productiviteit door lager verzuim
  • Lagere verzuimkosten (minder instroom WIA)
  • Beter bedrijfsresultaat.Gemotiveerd en geïnspireerd personeel.
  • Goede onderlinge samenwerking
  • Hoge medewerkersbetrokkenheid
  • Positief imago bij uw medewerkers en daarbuiten
  • Een gezonde organisatie

KORTOM; MET VITALITEITSMANAGEMENT CREËERT U EEN VITALE ORGANISATIE MET MAXIMAAL BEDRIJFSRESULTAAT.

Neem voor meer infomatie graag vrijblijvend contact met ons op.

 

12 + 7 =