+31 10 4676643 | +31 6 53155375 | Oudedijkse Schiekade 17 b 3043LA Rotterdam info@touch2.nl

Individueel Personal coaching

Coaching en lichaamswerk

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Wat kan deze oude wijsheid de moderne mens nog leren? Dat we pas het maximale mentale rendement uit onszelf halen als ons lichaam vrij is van blokkades. Rust en helderheid in het hoofd zijn afhankelijk van een vitaal en stromend lichaam. En omgekeerd! Logisch dus Touch2 werkt vanuit deze combinatiebenadering:  ‘IntegraalCoaching’.
In veel uitdagende functies wordt voornamelijk een beroep gedaan op het intellect. Er wordt van ons gevraagd om efficiënt te werken, snel te schakelen en dagelijks grote hoeveelheden informatie te verwerken. Om de juiste beslissingen te nemen, gaan we echter ook vaak te rade bij onze intuïtie of onderbuikgevoel. Uit onderzoek is gebleken dat de ‘grote leiders’ 70 tot 80% van hun besluiten nemen op basis van intuïtie.

Een gezonde samenwerking tussen een heldere geest en een goed stromend lichaam is hierbij van groot belang. ‘Lekker in je vel zitten’ zorgt dat je scherper én intuïtiever bent én dus beter in je werk. Met integraalcoaching helpt Touch2 je hierbij. We gebruiken zowel mentale als lichaamsgerichte methodes om je te helpen met minder moeite meer te bereiken. Naast een cognitieve/gedragsmatige aanpak, die als basis bij coachen wordt gebruikt, legt Touch2 ook nadruk op een lichaamsgerichte en emotionele benadering. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kennis en oefeningen uit o.a. de haptonomie, bewegingstherapie, massagetherapie, ontspanningstherapie en yogatherapie. De ervaring leert dat deze benadering vanuit meerdere invalshoeken verrassend snel en diepgaand resultaat oplevert.

IntegraalCoaching helpt om:

  • Stressverschijnselen te verminderen en te voorkomen
  • Spannings- en pijnklachten te reduceren of zelfs te laten verdwijnen
  • Talenten te ontwikkelen
  • Flexibel om te gaan met veranderingen
  • Communicatie te verbeteren
  • Intuïtieve vaardigheden te ontwikkelen
  • Vitaliteit te ervaren
  • Persoonlijk leiderschap te ontwikkelen

Tijdens het coachen krijgt de coachee een beter inzicht in de relatie tussen lichaamsuitingen of -klachten en een bepaalde manier van denken en doen. De taal van het lichaam vormt een extra bron van informatie. Omgaan met alle uitdagingen in privé en werk wordt zo een tweede natuur.

Gezonde vitaliteit en bruisend in je werk zijn, is voor iedereen mogelijk.

De grootste kunstenaar kan niets verzinnen
Dat niet vooraf al in de steen bestaat
Hij zal pas van het ruwe marmer winnen.
Als zijn hand met zijn geest meegaat
Uit: “Sonnetten”  van Michelangelo.

Wil je meer weten of een afspraak maken? neem dan vrijblijvend contact op.

 

10 + 9 =